Welcome, Guest! Sign Up RSS
iLikeIT
Thursday, 19/Jul/2018
Main » Ştiri şi articole » Leptopuri

Lenovo ThinkPad Helix, un laptop hibrid Windows 8 versatil şi puternic

Apariţia Windows 8 a generat un val de laptopuri hibride, fiecare producător experimentând cu una sau mai multe soluţii menite să facă mai confortabilă utilizarea unui ecran tactil. Unul dintre cei mai prolifici producători este Lenovo, compania adăugând modelelor deja existente un nou produs, ThinkPad Helix.

Destinat utilizatorilor din mediul business, ThinkPad Helix este un laptop Windows 8 care permite utilizarea în nu mai puţin de patru moduri, nefăcând însă rabat nici de la portabilitate, nici de la autonomie. Ecranul tactil cu diagonală de 11,6”, rezoluţie Full HD şi panou IPS protejat de Gorilla Glass poate fi utilizat în poziţia clasică, poate fi rotit cu 180 de grade pentru a fi prezentat unui auditoriu, poate fi rotit şi pliat deasupra tastaturii pentru a oferi confortul unei tablete şi, în final, poate fi detaşat complet de tastatură într-un mod similar celui folosit de ASUS pentru tabletele sale Android.

Chiar dacă întregul ansamblu de componente este înghesuit practic în carcasa unei tablete simple, Lenovo nu a făcut concesii atunci când vine vorba de puterea de calcul. Cu o greutate de 816 grame, aceasta este cea mai uşoară şi subţire tabletă Windows 8, tastatura cu baterie încorporată ridicând greutatea totală la 1,67 kilograme. În interior însă se poate ascunde un procesor Intel Core i3, i5 sau i7, acesta putând fi însoţit de o memorie RAM cu o capacitate de 8 GB şi stocare SSD de 256 GB. Autonomia portabilului este de 10 ore, autonomia tabletei independente nefiind comunicată.

Pe lista de dotări se mai regăsesc două porturi USB 3.0, un port Mini HDMI, conector Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, modul LTE, două camere foto de 5, respectiv 2 MP,  şi modul NFC.  ThinkPad Helix va fi disponibil începând din februarie la un preţ care va începe de la 1500 de dolari.Categoria: Leptopuri | Sursa: www.go4it.ro | (07/Jan/2013)
Views: 155 | Tags: Windows 8, Lenovo | Rating: 0.0/0

Articole Asemanatoare

Lenovo ThinkPad Heli...
Lenovo ThinkPad Heli...
Huawei Mate, giganti...
Huawei Mate, giganti...
Lenovo prezintă 5 mo...
Lenovo prezintă 5 mo...
Logitech G710+, o ta...
Logitech G710+, o ta...
4,4 milioane de term...
4,4 milioane de term...
Samsung se laudă cu ...
Samsung se laudă cu ...
Aptina promite telef...
Aptina promite telef...
Mad Catz R.A.T. M şi...
Mad Catz R.A.T. M şi...


samsung aparat foto 3d tablete Android archos Android motorola HTC nvidia Windows Phone Microsoft Sony HUAWEI simcity Electronic Arts crysis 3 EA Lenovo Windows 8 facebook jocuri tari Dead Space 3 Devil May Cry BlackBerry smartphone ROCCAT ASUS Apple telefoane Android Google

jocuri Stiri IT