Welcome, Guest! Sign Up RSS
iLikeIT
Thursday, 19/Jul/2018
Main » Ştiri şi articole » Tablete

NVIDIA anunţă Tegra 4 - mai rapid, mai puternic şi mai eficient energetic

Dacă este ianuarie, atunci este Consumer Electronics Show, iar NVIDIA este unul dintre producătorii care nu a mai aşteptat deschiderea oficială de mâine şi a anunţat în această dimineaţă noutăţile pe care le-a pregătit pentru acest an. Dintre acestea, cel mai interesant este noul procesor Tegra 4, care promite o serie de îmbunătăţiri majore faţă de actuala generaţie, omniprezentă pe tabletele Android.

Ajuns la cea de-a patra generaţie, chipul Tegra de la NVIDIA este primul procesor care oferă un nucleu quad-core ARM Cortex-A15, nefiind însă şi prima companie care foloseşte la acest nivel toate avantajele de arhitectură ale acestei generaţii de procesoare, Qualcomm oferind deja configuraţii quad-core pentru nucleul său similar dar particularizat numit Krait. La fel ca în cazul generaţiei anterioare, Tegra 4 păstrează arhitectura 4-PLUS-1, chipul auxiliar folosind aceeaşi arhitectură Cortex-A15 dar având o putere şi un consum semnificativ reduse.

Fabricat într-un proces Low Power High-k  Metal Gate pe 28 de nanometri, Tegra 4 va oferi frecvenţe care vor putea urca până la 1,9 GHz, nucleele de procesare fiind însoţite de un controller de memorie DDR 3 dual-channel. Graţie acestor îmbunătăţiri, Tegra 4 va oferi o putere brută de circa 2,6 ori mai mare decât cea a generaţiei anterioare.

Procesorul grafic GeForce ULP oferă acum nu mai puţin de 72 de nuclee, acesta nefăcând însă şi saltul aşteptat la o arhitectură unificată pentru shadere. Conform declaraţiilor NVIDIA, noul procesor grafic oferă însă o putere de 6 ori mai mare decât cea oferită de Tegra 3, la aceste specificaţii adăugându-se şi decodarea hardware a materialelor video 4K. Pe lângă procesarea 3D sau cea video, NVIDIA s-a concentrat şi asupra procesării de imagine, Tegra 4 incluzând o serie de funcţii grupate sub numele Computational Photography Architecture care oferă viteze mai bune pentru captură sau procesarea HDR prin captura concomitentă a două imagini.

Ca şi soluţiile anterioare, Tegra 4 nu include un modem radio, acesta fiind oferit sub forma unei soluţii separate opţionale dezvoltate de inginerii Icera, companie pe care NVIDIA a achiziţionat-o acum ceva vreme. NVIDIA i500 oferă compatibilitate 2G/3G/4G, în cazul ultimei dintre acestea fiind oferit suport LTE UE Cat 3, care oferă viteze de descărcare de până la 100 Mbps, fiind promisă şi o actualizare la LTE UE Cat 4 şi cei 150 Mbps oferiţi de acesta.

Tegra 4 are dimensiuni ceva mai ridicate decât Tegra 3, pastila de siliciu având o suprafaţă de 80 mm2. NVIDIA promite însă că a îmbunătăţit mult eficienţa energetică, care a subminat prestaţia generaţiei anterioare implementate în terminalele mobile, noul chip oferind un consum cu până la 45 de procente mai mic şi promiţând o autonomie de 14 ore pentru redarea video.Categoria: Tablete | Sursa: www.go4it.ro | (08/Jan/2013)
Views: 169 | Tags: nvidia | Rating: 0.0/0

Articole Asemanatoare

Top 5 tablete ieftin...
Top 5 tablete ieftin...
4,4 milioane de term...
4,4 milioane de term...
Exynos 5 Octa, Samsu...
Exynos 5 Octa, Samsu...
ASUS VivoTab devine ...
ASUS VivoTab devine ...
ROCCAT Ryos - tastat...
ROCCAT Ryos - tastat...
Gadgetul anului 2013...
Gadgetul anului 2013...
Seagate lansează cel...
Seagate lansează cel...
HTC First, primul te...
HTC First, primul te...


samsung aparat foto 3d tablete Android archos Android motorola HTC nvidia Windows Phone Microsoft Sony HUAWEI simcity Electronic Arts crysis 3 EA Lenovo Windows 8 facebook jocuri tari Dead Space 3 Devil May Cry BlackBerry smartphone ROCCAT ASUS Apple telefoane Android Google

jocuri Stiri IT