Welcome, Guest! Sign Up RSS
iLikeIT
Friday, 17/Aug/2018
Main » Ştiri şi articole » Telefoane mobile

4,4 milioane de terminale Lumia vândute în trimestrul patru, Nokia revine pe profit
Tranziţia de la vechea platformă Symbian la Windows Phone este una dureroasă şi costisitoare pentru Nokia, însă rezultatele financiare şi cifrele de vânzare pentru trimestrul patru al anului trecut aduc ceva optimist după o îndelungată serie de veşti neplăcute.

Conform datelor publicate astăzi de Nokia, trimestrul patru al anului care s-a încheiat a adus companiei venituri nete de 3,9 miliarde de dolari, la care se adaugă cele 4 miliarde obţinute de divizia Nokia Siemens.  Conform declaraţiilor, performanţa diviziei  Devices & Services a depăşit aşteptările pieţei şi marchează întoarcerea companiei la profit.

În ultimul trimestru al anului trecut, Nokia a vândut 86,3 milioane de terminale mobile. Terminalele Asha s-au vândut în 9,3 milioane de exemplare, modele Symbian au atins cifra de 2,2 milioane de unităţi, iar terminalele Windows Phone au obţinut cea mai bună performanţa de până acum, atingând cifra de 4,4 milioane de unităţi.

În primul trimestru în care Nokia a oferit terminale Windows Phone, modele Lumia 800 şi Lumia 710 au atras doar un milion de cumpărători, însă lansarea modelelor ulterioare a adus un salt la 4 milioane de unităţi în trimestrul doi al anului trecut, performanţă care s-a degradat în cursul celui de-al treilea, când au fost vândute doar 2,9 milioane de terminale Lumia. Saltul la cifra de 4,4 milioane de unităţi vândute în trimestrul patru, chiar dacă pare nesemnificativ când este comparat cu cifrele anunţate de Samsung sau Apple, este încurajator pentru companie.

Acest trimestru marchează de altfel şi primul an de viaţa al terminalelor Windows Phone din seria Lumia, cifra totală a vânzărilor ridicându-se la 14,3 milioane de unităţi. Pentru primul trimestru al acestui an, prognozele companiei sunt rezervate, însă acesta se bazează pe profiturile obţinute de divizia Nokia Siemens pentru a-si susţine evoluţia.
Categoria: Telefoane mobile | Sursa: www.go4it.ro | (10/Jan/2013)
Views: 167 | Tags: Nokia, Windows Phone | Rating: 0.0/0

Articole Asemanatoare

Samsung prezintă pri...
Samsung prezintă pri...
Gadgetul anului 2013...
Gadgetul anului 2013...
HTC First, primul te...
HTC First, primul te...
Intel anunţă proceso...
Intel anunţă proceso...
Sony Xperia Z şi Xpe...
Sony Xperia Z şi Xpe...
Huawei Mate, giganti...
Huawei Mate, giganti...
Archos 97 Titanium H...
Archos 97 Titanium H...
Top 5 tablete ieftin...
Top 5 tablete ieftin...


samsung aparat foto 3d tablete Android archos Android motorola HTC nvidia Windows Phone Microsoft Sony HUAWEI simcity Electronic Arts crysis 3 EA Lenovo Windows 8 facebook jocuri tari Dead Space 3 Devil May Cry BlackBerry smartphone ROCCAT ASUS Apple telefoane Android Google

jocuri Stiri IT